Resepi-resepi ringkas yang saya kongsikan adalah kompilasi dari sumber majalah, internet dan juga sedikit sebanyak pengalaman saya sendiri dalam 'menyibuk' menyediakan hidangan makan damai untuk pengantin.
1. Resepi Salad Telur Puyuh
Bahan-bahan:
20 biji telur puyuh
1/2 biji timun dihiris
6 tangkai daun salad
sedikit sos cili
Cara Membuatnya/Cara Menghias:
1. Basuh telur puyuh, rebus.kemudian buang kulitnya
2. Basuh timun dan daun salad toskan airnya
1/2 biji timun dihiris
6 tangkai daun salad
sedikit sos cili
Cara Membuatnya/Cara Menghias:
1. Basuh telur puyuh, rebus.kemudian buang kulitnya
2. Basuh timun dan daun salad toskan airnya
(rendam dengan air garam, tos dan lap dengan tuala kecil).
3. Hias salad dan timun di atas piring yang sederhana besar
4. Letak telur puyuh yang telah direbus tadi diatasnya
5. Curahkan sos cili keatasnya
6. Sedia utk dihidangkan
3. Hias salad dan timun di atas piring yang sederhana besar
4. Letak telur puyuh yang telah direbus tadi diatasnya
5. Curahkan sos cili keatasnya
6. Sedia utk dihidangkan
Untuk memudahkan pengantin makan, boleh juga dicucuk telur puyuh tersebut dengan batang lidi. Selamat mencuba ya!
No comments:
Post a Comment